Ha nem kíván több – társadalomtudományi vitákról, konferenciákról tájékoztató - levelet kapni: kérem írja ezt meg (egy sorban) nekem a

 

nagy.peter.tibor@gmail.com címre.

 

 

Ha a levelek zavarták Önt, talán érdekli, hogy miért történt ez, miért kapott tőlem ilyen leveleket?

 

A címzettek listája - szándékaim szerint – azokból állt össze, akikkel én magam valamiféle társadalomtudományi tárgyban e-mail kapcsolatba kerültem, illetve akik valamilyen rendezvényen megadták címüket. Történt egy kis technikai hiba. Amikor egy új levelező rendszerre tértem át, egy ideig – tévedésből - válasz mindenkinek üzemmódban válaszoltam a levelekre. Ezek között olyan levelek is voltak melyeknek több tucat, akár több száz címzettje is volt eredetileg. A levelezőprogram sajátossága volt, hogy – miután válasz mindenkinek módon válaszoltam – számos általam nem ismert személyt is "felszívott" az adatbázisba. Egy következő technikai malőr során az e-mail cimek megmaradtak, de a hozzájuk tartozó nevek eltüntek. Így a kétféle – ismert és ismeretlen személyekből álló – adatbázis szétválaszthatatlanul összekeveredett.

 

Bármennyire is zavarták a levelek, azt remélem érzékelte, hogy nem üzleti reklámot vagy politikai propagandát tartalmazó levelek voltak – kérem bocsásson meg tehát nekem.

 

Tisztelettel:

 

Nagy Péter Tibor

egyetemi tanár